Zingen is genieten

Individueel of groepsles

Voor wie?

Ben je beginner, half gevorderd, koorzanger of badkamerzanger?
Of gewoon nieuwsgierig naar de mogelijkheden van je stem?
Ik kan op elk niveau aansluiten met mijn aanbod:

 • Plezier, durf en vrijheid in zingen ontwikkelen en/of bevorderen
 • Zangscholing t.a.v. adem, resonantie, klankvorming, zuiverheid en expressie
 • Inspelen op praktische en/of technische zangmoeilijkheden
 • Veel aandacht voor de adem en zingen met je hele lijf
 • Combinatie van oefeningen en werken met door jou gekozen liederen/songs

Ervaar je moeilijkheden of blokkades in je zelfexpressie of stemgebruik?

 • aanbod met een combinatie van zangles en stemexpressie, waarbij je kunt ontdekken hoe stem, adem, beweging en emotie met elkaar zijn verbonden
 • je kunt ook specifiek aan stemexpressie werken, waarbij het zingen niet primair het doel is. Zie ook aanbod stemexpressie

waar
wanneer
tarieven

interieur zangstudio

Locatie: De Dorpsschuur, royale sfeervolle ruimte op het eiland Veur-Lent bij Nijmegen

Lestijd: maandag en donderdag ( andere dag in overleg)

Tarieven:

 • proefles €25
 • individueel €38,50 (45 min) of €50,50 (60 min)
 • duo €30,50 pp
 • kleine groep afhankelijk van aantal deelnemers

LEERLINGEN VERTELLEN

Waarom bij Zangschool Zing Jezelf?

De lessen waren betekenisvol voor mij. Je hebt mij zelfvertrouwen gegeven door aandacht te besteden aan o.a. presentatie, in de vorm van houding en uitstraling. Ik ervoer veel empathie. De zangles werd goed afgestemd op mijn interesse en muzikale voorkeur. Je had ook een enorm arsenaal aan methodes om tot een bevredigend resultaat te komen.

Lida

Ik verlangde om te zingen. Maar dacht ook: ”zangles, dat is niet aan mij besteed.” Zangles van Anne-Marie bracht me vertrouwen en lef om te durven zingen. Ik ben erg blij met deze voor mij zo belangrijke stap, in relatief korte tijd.

Frédérique

De zangles leerde mij om meer lichaam te gebruiken bij het zingen en hoe ik adem. Dat geeft rijkere timbres en meer plezier in het zingen. Anne-Marie geeft heel goed aan waar ik mijn adem moet inzetten met leuke muziekoefeningen. Ze stimuleert op een aangename wijze.

Mike

Ik ervaar dat jij als zangcoach steeds weer de juiste brug weet te slaan tussen mijn stemvormende  behoeften en jouw expertise. Je weet creatief en vloeiend te schakelen van stemvorming, naar leerstijlen in de zangtechniek. Je zorgt voor plezier in zingen tijdens de les.

AW

Voor mij zijn de lessen bij zangschool zing jezelf meer dan zingen. Het is ook mezelf laten horen door klank en expressie en daardoor dichter bij mezelf komen.

Masja

De zangles betekent plezier voor me in het ontdekken van mijn muzikaliteit en in ‘het mezelf te mogen zingen’. Het scheppen van deze muzikale bedding brengt me een scala aan stemvormende fijne ervaringen. De les geeft me na de inspanning een ontspannen voldaan gevoel.

AW

Anne-Marie zet al haar ervaring en kundigheid in om mij een prettige en leerzame les te bezorgen. Ik krijg alle ruimte om aan te geven waar ik op dat moment behoefte aan heb. Door deze ruimte zijn er mooie dingen ontstaan en ervaar ik haar lessen ook als helend.

Masja

Al vanaf de start van Zangschool Zing Jezelf volg ik zanglessen bij Anne-Marie.  Zij is een enthousiaste zangcoach met een prachtige stem. Zij zorgt ervoor dat er tijdens alle lessen, naast de onvermijdelijke technische oefeningen, heerlijk gezongen kan worden. Niets is te gek voor haar, (bijna) alle liedjes zijn mogelijk.  Zing je ook graag maar wil je nóg mooier leren zingen, kom dan naar de Dorpsschuur! Ineke

Ineke

Koorcoaching

Zangcoaching voor koren

Zingen in een koor is fantastisch. Ik doe het al mijn leven lang.
Daarom coach ik ook graag koren. Enerzijds om zangers nieuwe mogelijkheden aanreiken bij hun technische moeilijkheden, anderzijds om op speelse en creatieve wijze de samenklank bevorderen. Ik kan inspelen op praktische vragen vanuit het koor of de dirigent, en bijdragen aan een warme en heldere koorklank.

Wat kan er zoal aan bod komen?

 • je lichaam als klankinstrument
 • hoe voorkom je heesheid na de repetitie
 • adem: waar, hoe, verdeling, ademsteun, lange noten zingen
 • resonantie (volle klank maken)
 • ontspanning bij hoge tonen
 • articulatie en juiste klinkers (bijkleuren)
 • zuiverheid, luisteren naar het geheel

Praktisch

De coaching kan op locatie tijdens ( een deel van ) de repetitie, of tijdens een repetitiedag.
Ook een soort “spreekuur” voor individuele zangers is mogelijk.

blogs en workshops